Home

"'Welkom op de website van Annechien Koerselman'"

Annechien Koerselman (1976) studeerde als regisseur af aan de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien is zij werkzaam als regisseur in Toneel, Muziektheater en Opera. Daarnaast schrijft ze toneelteksten, maakt ze toneelbewerkingen van romans en vertaalt ze toneelstukken. Verder is Annechien met enige regelmaat als dramaturg betrokken bij verscheidene theater- en dansproducties, schrijft ze subsidieaanvragen voor diverse organisaties en is ze als freelance speldocent werkzaam in Toneel, Muziektheater en Opera.

"'Actueel'"

1. Paris! Paris!

Het Oostenrijkse muziekensemble Die Schurken onderneemt een muzikaletijdreis naar de jaren '30 in Parijs, toen de lichtstad bijna uit elkaar barstte van inspiratie en creativiteit. Kunstenaars vlogen als bijen op de muzische honing af. Annechien tekent voor het concept, script en de regie. Na de Luxemburgse premiere op 27 juni volgt een Europese toernee. Meer informatie: Paris! Paris!

PAR!S! PAR!S!

Image © Nina Ball

2. De Boom met het Oor

Voor de vierde keer ensceneert Annechien het familieconcert voor het Internationaal Kamermuziekfestival. Dit jaar staat de beroemde muziek van Mussorgsky's Schilderijententoonstelling centraal. Annet Schaap schreef een verfrissend hedendaags sprookje. Het Signum Saxophone Quartet uit Keulen speelt terwijl Maartje Stokkers langzaamaan ontvouwt wat er allemaal in het oor van de boom gefluisterd wordt. Meer informatie: De Boom met het Oor.

De Boom met het Oor

Image © Wojciech Grzanka

Facebooklink

naar boven
© 2009 design by ECDsign