Atalanta

premiere 19 maart 2004 Arnhem

 

Dat je bij de liefde een ander nodig hebt, is toch niet mijn schuld.

 

Atalanta FlyerErgens las Peer Wittenbols de mythe van Atalanta, het verhaal van een meisje dat niet alleen oogverblindend mooi is maar ook nog eens zeer bedreven is in de jacht en in het hardlopen. vermaard is om haar kracht, snelheid en durf. Er is geen ander die zo goed kan jagen en zo hard kan lopen als zij. Alle mannen in de wijde omtrek begeren haar. Wie durft, dingt naar haar hand. Atalanta wil echter van geen man weten. Ze wijst elke potentiële minnaar af, dit tot onbegrip van haar hartsvriendin Bella.
Atalanta besluit dat alleen de man die haar bij het hardlopen kan verslaan haar echtgenoot zal worden. Wie verliest wordt door haar gedood. Een aantal mannen is het inmiddels noodlottig geworden dat ze haar begeerden.Maar dan verschijnt Hippomenes, een knappe jongeman, die van zijn vriend Baltus al oneindig veel verhalen over Atalanta gehoord heeft. Hij gelooft er geen enkele van. Bovendien is hij niet in meisjes geïnteresseerd. Op aandringen van Baltus woont hij toch een wedloop tussen Atalanta en een aantal aspirant vrijers bij en is getuige van het gruwelijke lot dat de verliezers ten deel valt.

 

Al bij de eerste aanblik herkennen Hippomenes en Atalanta iets in elkaar. Ze weten niet wat. Ze spreken er niet over. Voor dat hij er erg in heeft, daagt hij Atalanta uit voor een wedstrijd.

Baltus probeert hem hier vergeefs van te weerhouden. Bella probeert Atalanta op andere gedachten te brengen. Maar hoe nadrukkelijker zij op haar inpraat des te meer voelt Atalanta zich verscheurt tussen haar wens en de eed die ze zwoer. Het uur is daar. Atalanta kan niet anders. Ze moet de strijd met Hippomenes aangaan.

Tenzij…

 

"'CREDITS'"
Atalanta Fransje Boelen

Hippomenes David Goddyn

Bella Roos Hoogland

Baltus Raoul Copier

 

Tekst Peer Wittenbols

Regie & Muzieksamenstelling Annechien Koerselman

Décor & Lichtontwerp Yvon Muller

Kostuumontwerp Carla van Heeckeren van Brandsenburg

Dramaturgie Martine Manten

Producent Toneelgroep Oostpool Arnhem

 

"'Speeldata'"

Tournee van 15 maart 2004 t/m 29 april 2004 langs scholen van het Voortgezet Onderwijs.

 

Hippomenes vs Atalanta

foto © Ben van Duin

naar boven
© 2009 design by ECDsign