Beste Vrienden

"Eenzaamheid is een herinnering hebben en die met niemand kunnen delen."

pilot presentatie 28 januari 2012, Sonnevanck Enschede

 

Twee vrienden, oorlogsveteranen, hebben afgesproken.

Jaren later is de één een gesjeesde muzikant,de ander een journalist die zichzelf als het geweten van de natie ziet.

Schijnbaar zijn ze daar om afscheid van elkaar te nemen voordat één van hen naar het buitenland vertrekt, maar er staat nog een rekening uit het verleden open. Een gebeurtenis die ze toen verbond lijkt ze nu te verdelen. Beide mannen graven zich in en verwijten vliegen over en weer. Wat is er nou precies gebeurd in die nacht tijdens die oorlog? Er is maar een manier om daar achter te komen: vraag ‘t het slachtoffer. Als de avond voorbij is zal blijken of hun vriendschap nog iets waard is en de oorlog overleefd heeft.

 

Oorlog terugbrengen tot menselijke proporties, dat is wat de makers van ‘Beste Vrienden’ voor ogen hebben. Het is een onderzoek naar blinde vlekken die hardnekkig kunnen voortbestaan, wanneer het te lang te goed met ons gaat, in een land, in een mensenleven.

BesteVrienden

'"CREDITS'"

Tekst Barry Hofstede

Compositie & Uitvoering Pierre Estourgie

Spel Justus van Dillen & Klaas Postmus

Regie & Vormgeving Annechien Koerselman

Lichtontwerp Nico Kraeima

Coach tekst Pieter Vrijman

Coach compositie Frank Deiman

Organisatie 2scoremusictheatre Enschede

 

Met dank aan: De Nationale Reisopera, Andreas Heinen, Patrick Josso, Melanie Braun, Fred Spaan, ArtDekor Enschede (Matthieu van den Bos), Het Nationale Toneel, Daan Wieman, Jeugdtheatergezelschap Sonnevanck.

 

"'SPEELDATA'"

28 januari 2012 Sonnevanck Enschede, Finale 2scoremusictheatre

 

"'ACHTERGROND'"

Het Orkest van het Oosten, Artez Conservatorium, het Wilminktheater, de Nationale Reisopera, Kameroperahuis Zwolle en Theater Sonnevanck hebben de handen ineengeslagen om samenwerking tussen theaterauteurs en componisten te stimuleren. Vorig jaar werden 33 duo's uitgenodigd om een stuk te schrijven in tekst én muziek. Na een eerste selectieronde in juni bleven er 3 finalistenduo's over, waaronder componist Pierre Estourgie en schrijver Barry Hofstede.

 

De drie finalistenduo's mogen op 28 januari 2012 hun voorstelling in 20 minuten presenteren aan jury en publiek. De winnaar mag zijn winnende idee uitbouwen tot een complete voorstelling, die najaar 2012 op de planken wordt gebracht in Het Nationaal Muziekkwartier in Enschede.

 

2scoremusictheatre wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, Gemeente Enschede, Stichting Roelvink fonds, Rabo Cultuurfonds en SNS Reaal Fonds.

 

Meer info: www.2scoremusictheatre.com

naar boven
© 2009 design by ECDsign