CanOn-Tour

een muzikale speurtocht door de Nederlandse geschiedenis

 

Kim moet een spreekbeurt over 1 van de 50 vensters van de canon van de Nederlandse geschiedenis geven, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. De hulp van Suzanne komt uit onverwachte hoek, want in de klas kunnen deze meisjes niet goed met elkaar overweg. Maar gaandeweg ontdekken ze dat ze meer gemeen hebben dan ze denken en wint het verlangen om de spreekbeurt tot een  succes te maken.

De zoektocht naar het perfecte onderwerp zorgt voor de nodige opschudding en hilariteit. Het publek zal dan ook niet rustig kunnen blijven zitten. En dat is precies de bedoeling. De kinderen vervullen tijdens de voorstelling een actieve rol.

 

De basis voor de voorstelling voor groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs is de CD serie Liedjes bij de geschiedeniscanon naar een idee van Majel Lustenhouwer. Alle 50 vensters van de canon van de Nederlandse geschiedenis worden in een muzikaal jasje gestoken. Door NTR:SchoolTV zijn al 20 liedjes uitgegeven. Het unieke van CanOn-Tour is dat de scholen zelf mogen beslissen over een aantal canononderwerpen die in de voorstelling als liedje ten gehore wordt gebracht. Zij kunnen drie vensters kiezen uit een door Theater van Wanten samengestelde lijst. Zo sluit CanOn-Tour altijd aan bij wat er in de klas besproken is. Bij boeking van de voorstelling ontvangt de school één CD uit de serie: Liedjes bij de geschiedeniscanon. Er is een lesbrief beschikbaar met verwerkingsopdrachten.

Flyer CanOn-Tour

© Daniël Willemsen

 

Concept, Tekst, Zang & Spel Marieke Lustenhouwer & Esther Bon-Stoops

Regie Annechien Koerselman

Bedenker & Maker Canonliedjes Majel Lustenhouwer

Liedteksten Hannie Buenen, Marian van Gog, Gaby Kaihatu, Jette Schröder, Ron Schröder & Marianne Busser, e.v.a.

Producent Theater van Wanten

 

"'Speeldata'"

Zeewolde De Toermalijn 29 maart 2012 09.30 & 11.00uur schoolvoorstelling

Zoetermeer Stadstheater 24 april 2012 pitch

Overige data volgen z.s.m.

 

Voor meer info: www.theatervanwanten.nl

 

Voor meer info over de Canonliedjes: www.canonliedjes.nl & www.majellustenhouwer.nl

 

Theater van Wanten

© Daniël Willemsen

naar boven
© 2009 design by ECDsign