Carmencita

een avontuurlijk concert (7+) met vurige klanken en meeslepende melodieën

 

Uraufführung 15. Mai 2015. Philharmonie Luxembourg

 

Nicolas woont samen met zijn ouders in een dorpje dat grenst aan de grote stad. Zijn leven gaat zijn gangetje. Tot op een dag een bonte stoet woonwagens door de straat rijdt. Nicolas’ oog valt op het beeldschone meisje Carmencita en zij nodigt hem uit om hun circus te bezoeken. Met haar ontdekt hij de wereld van muziek en kunstenaars. En hoewel zijn ouders omgang met Carmencita verbieden, raakt hij al snel in de ban van het meisje en ontdekt dat ook hij een bijzonder artistiek talent bezit.

Nicolas bloeit helemaal op, maar dan komen de dorpsbewoners in opstand. Ze willen dat dit “stelende zigeunervolk” hun dorp zo snel mogelijk verlaat. Nicolas besluit het er niet bij te laten zitten.

Carmencita

Image © NG

Carmencita is een muzikaal sprookje, waarin muziek en liefde ervoor zorgen, dat de angst voor het onbekende overwonnen wordt. Violen zingen en flamenco ritmes vullen de ruimte. In Carmencita zullen o.a. de Arlésienne Suite 1 en de Carmen Suite 1 + 2 van Bizet en Carmen Fantasy van Sarasate te horen zijn. Het verhaal is geïnspireerd op diverse zigeunersprookjes en de beroemde novelle Carmen van Prosper Mérimée.

 

"'Creatives'"

Direction (Muzikale Leiding) David Reiland

Text et Mise en scène (Regie & Tekst) Annechien Koerselman

Décor et Costumes Nina Ball

Lumière Frank Reinard, Nina Ball & Annechien Koerselman

 

Jeu de scène Leila St. James et Jeroen Engelsman

Violon Letica Moreno

Orchestre (Orkest) Orchestre Philharmonique du Luxembourg

 

"'Saison 2014/2015'"

Luxembourg Philharmonie 15 mei 2015 10.00uur

Luxembourg Philharmonie 16 mei 2015 11.00uur

 

Meer info: www.philharmonie.lu

naar boven
© 2009 design by ECDsign