De Boom met het Oor

een hedendaags sprookje voor iedereen vanaf 6 jaar naar De Schilderijententoonstelling van Modest Mussorgsky.

Harriet Krijgh, die voor de tweede keer haar eigen Utrechtse kamermuziekfestival organiseert, strijkt opnieuw neer in het spectaculaire muziekcentrum Tivoli Vredenburg Utrecht. En ook het familieconcert is weer van de partij. Ditmaal kunt u met de hele familie genieten van het sprookje De Boom met het Oor, speciaal voor het festival geschreven door Annet Schaap, die zojuist onderscheiden is met de Woutertje Pieterse Prijs voor de roman Lampje. Geïnspireerd op de beroemde muziek van Mussorgsky schreef Annet een eigentijds sprookje over een jongen, die iets groots heeft meegemaakt.

Maar hoe vind je een luisterend oor? In de klas wordt gerekend en de juffrouw eist stilte. Mama is aan het werk, thuis is niemand, en met vreemden praten mag de jongen niet. In het park vlak bij school zijn de vogels druk met het bouwen van nesten en de aanstormende hond wil alleen maar spelen. "Ga naar de boom met het oor, dat doet iedereen", roept een vogel. De boom met het oor?

Het is niet moeilijk de allerhoogste boom van het park te vinden. Zijn takken lijken wel tot in de wolken te reiken, geen vijf mensen samen kunnen zijn stam omspannen. Bij de boom met het oor staat een rij. Torren, eekhoorns, muizen, duizendpoten staan te dringen. Want iedereen heeft een verhaal en oren zijn zeldzaam.

In een speelse muziektheaterregie van Annechien Koerselman onthullen verteller Maartje Stokkers (bekend van Radio 4) en het energieke Signum Saxophone Quartet u de verschillende muzikale verhalen die in het oor van de boom gefluisterd worden. Net als de compositie van Modest Mussorgsky soms droevig, maar even vaak opwindend, magisch in beeld gebracht door zandtovenaar Rosa van der Vijver.

De Boom met het Oor

© Image Wojciech Grzanka

"'Credits'"

Verteller Maartje Stokkers

Musici Signum Saxophone Quartet:

Sopraansaxofoon Blaž Kemperle

Altsaxofoon Hayrapet Arakelyan

Tenorsaxofoon Alan Luzar

Baritonsaxofoon Guerino Bellarosa

Compositie De schilderijententoonstelling van Modest Mussorgsky

Tekst Annet Schaap

Regie en Kostuums Annechien Koerselman

Zandtovenaar Rosa van der Vijver

Lichtontwerp Nico Kraeima (stage-plan)

Arrangeur Andreas N. Tarkmann

"'Concertdata'"

01 juli 2018 Utrecht Tivoli Vredenburg Grote Zaal 14.00uur

Meer info:

www.kamermuziekfestival.nl

www.signum-saxophone.com

IKFU2018

Zoek een boom met een oor. Zoek iets dat luistert.

naar boven
© 2009 design by ECDsign