De Pers over Lelijk 1dje

"'Recensies'"

Theaterkrant

"Voor Lelijk 1dje ging Annechien Koerselman terug naar zo’n beetje de oerversie van je anders voelen: Andersens’ sprookje Het lelijke jonge eendje. Hoewel we een moderne bewerking te zien krijgen, volgt Koerselman het oorspronkelijke sprookje grotendeels. Antje wordt geplaagd, uitgescholden, en vertrekt. In de buitenwereld vindt ze evenmin haar draai".

"Lelijk 1dje is boven alles zeer vermakelijk muziektheater, waarbij een Bach-suite een slaapliedje wordt, showtune wordt afgewisseld met pseudo-country en Saartje van Camp (als moeder) geen mogelijkheid van de cello onbenut laat. Voeg daarbij alles van fietsbellen tot banjo en keytar – het jaren tachtig relikwie waar de kinderen op de eerste rij mee mogen spelen – en de vrolijke janboel is compleet."

"Het stevig rockende einde, als Antje luidkeels de zaal ‘ik zwijg niet meer’ laat zingen, is meer dan een meezinger. [...] De gekte zit in ons allemaal. Welk kind heeft zich, veilig op de bank thuis, niet volkomen onbegrepen gevoeld? En al die avonturen van Antje? Wanneer je als lelijk eendje gaat slapen en fantaseren, kunnen de gekste dingen gebeuren."

RecensieLelijk1djeTheaterkrant

Voor de hele recensie klik: Lelijk 1dje (6+) - Theaterkrant.pdf

Theaterkrant, 21 februari 2016, Henri Drost

ReinSwart Blogspot

"Speelse voorstelling over een vreemde vogel op zoek naar haar plek in de wereld."

"Het kan dus wel. Na een aantal mindere voorstellingen op kindertheatergebied, toonde Theater Sonnevanck dat het nog steeds mogelijk is om boeiend theater te maken, zowel geschikt voor kinderen als voor volwassenen. De combinatie van spel, zang, muziek en tekst in Lelijk 1dje - een vrije bewerking is van het sprookje van Hans Andersen, bedacht en geregisseerd door Annechien Koerselman - leidde tot een vijf kwartier durend sterk en creatief optreden dat tenminste ergens over ging."

"De zoektocht van Antje naar haar plaats in de wereld wordt fraai omlijst door zang en muziek op allerlei instrumenten."

Voor de hele recensie klik: Recensie Lelijk 1dje Rein Swart

TheaterrecensieReinSwart

reinswart.blogspot.nl, 29 feburari 2016, Rein Swart

Kindertheatergids

"...de voorstelling is ontzettend komisch, maar ook verdrietig, ontroerend en echt. Gespeeld door gepassioneerde acteurs komt het verhaal van het Lelijke Eendje op de theaterplanken tot leven. Met drie spelers laten ze een klein publiek intens genieten van een theaterstuk waar zichtbaar veel emotie en bezieling in zit. Het maakt dat dit kleine theaterstuk een groots effect heeft, op kind en ouder.."

Voor de hele recensie klik: Kindertheatergids Recensie Lelijk1dje.pdf

Kindertheatergids Recensie Lelijk 1dje

Kindertheatergids, 02 maart 2016, Bregje en Silke

Cultuurbarbaartjes

"Er zijn drie spelers en die spelen allemaal goed. Twee daarvan spelen meer rollen en moeten zich steeds verkleden. Soms zelfs heel snel, maar daar merk je als publiek niet zoveel van. Antje wordt gespeeld door één actrice en dat doet ze met heel veel energie."

Cultuurbarbaartjes Recensie Lelijk1dje

Voor de hele recensie klik: Cultuurbarbaartjes Recensie Lelijk 1dje.pdf

Cultuurbarbaartjes, 29 februari 2016, Jack

naar boven
© 2009 design by ECDsign