De Pers over Nowell

Recensie en voorstellingfoto's: concert in Kunsthuis, Rosmalen

 

http://www.ros-kabelkrant.nl/index.php?module=newsmodule&action=view&id=39855

 

ROC Kabelkrant, Henk van Maastricht, 21 december 2011

 

BENEFIETCONCERT IN DE KERK GROOTS!

Donderdagavond 22 december organiseerde Rotary Harlingen haar eerste benefiet kerstconcert in de Grote Kerk te Harlingen. Het Vocaal kwartet Quatre Bouches verraste 330 bezoekers met een ruim twee uur durende glaszuiver gezongen voorstelling. Pianist en organist Wim Voogd zorgde voor de begeleiding en bespeelde het gerestaureerde Hinsz orgel alsof hij de huisorganist zelf was.

Tussen de verschillende liederen door lazen de kwartetleden het verhaal Hampie van Freek de Jonge voor waardoor de kerststemming nog meer versterkt werd. Petra Ehrismann, Michel Poels, Bauwien van der Meer en Gerben Houba waren in de internationale zangwereld al bekende namen maar na dit concert weet menigeen in Harlingen en omgeving dat zij als meerstemmig kwartet de moeite van het bezoeken waard zijn! Voorzitter Jos de Jonge gaf in zijn voorwoord al aan dat Rotary Harlingen gaat proberen van het benefiet kerstconcert een traditie te maken. De opbrengst van het concert, ruim tweeduizend euro, zal worden overgemaakt aan de verschillende verzorgingstehuizen om er kerstactiviteiten mee te organiseren.

 

Vocaal kwartet Quatre Bouches focust op een mooie, aansprekende en soms humoristische programmering waarbij de muziek uit de 19e, 20ste en 21ste eeuw een hoofdaccent heeft. Het nieuwste programma van vocaal kwartet Quatre Bouches heet Nowell, met a capella werken voor 4 stemmen.

Op het programma stonden "Five Carols" van de Engelse componist Richard Rodney Bennett en een prachtige zetting van "In the bleak mid-winter" van Gustav Holst. Bennett schreef naast klassieke werken ook de filmmuziek voor o.a. “Four weddings and a funeral” en voor “Murder on the Oriënt-Express”. Daarnaast klonken een aantal nieuwe werken van hun 'huiscomponist' Harke Jan van der Meulen op teksten van William Blake en een nieuw aangrijpend stuk van Barbara Okma over de Arabische Lente, de opstand tegen de regering die op 17 december 2010 in Tunesië begon.

Reacties en ervaringen: de aanwezigen uitten hun lof over de prachtige stemmen en mooie ambiance. Geheel passend in de kerstsfeer, ingetogen en zeer mooi. Ook het kerstverhaal van Freek de Jonge werd positief ontvangen als afwisseling tussen de prachtige stukken. Kortom: een geslaagde avond!

Harlingenboeit.nl, 27 december 2011

naar boven
© 2009 design by ECDsign