Dracula

een participatief muzikaaltheatraal concert voor groep 7 & 8

Première 15 maart 2017, Van Houtenkerk Weesp

Laura vindt het leven maar saai. Elke dag voltrekt zich hetzelfde. Ze staat op, gaat naar school, op dinsdag gaat ze naar haar vader, vanaf vrijdag vertrekt ze weer naar haar moeder. Nooit gebeurt er een keer iets spannends, iets echt onverwacht griezeligs. Maar vanaf nu komt daar verandering in.

Laura boekt stiekem met haar vrienden Bram en Arthur een weekendje griezelen in het voormalige kasteel van Graaf Dracula, dat diep in de bergen van Roemenië ligt. En de attractie voldoet aan alle verwachtingen. Huilende wolven, party’s waar bloed geschonken wordt en een grafkist om in te slapen maken het feest compleet. Maar waarom zijn er zoveel deuren op slot en waar komen die vreemde tekenen in de nek van haar vrienden plots vandaan? Welk spel wordt hier eigenlijk echt gespeeld?

Griezelen is per definitie met geluid verbonden. Piepende kasteeldeuren, huilende wolven, voortrazende paarden: voor je het weet, waan je je in een horrorfilm. Geen wonder dat de 19de eeuwse klassieker van Bram Stoker de basis vormt voor het griezelconcert dat het Navarra Quartet in samenwerking met organist Wybe Kooijmans geeft. Al triomferend op zijn orgel zal Graaf Dracula zijn gasten een warm welkom geven en de klassieke klanken van het strijkwartet nemen je mee in de huiveringwekkende avonturen van Laura en haar vrienden. Maar daarin staan ze niet alleen, want op de meest kritieke momenten zal het publiek gevraagd worden hen participatief bij te staan. Dus verman jezelf en huiver mee!

Vampyre

Image Movie © Nosferatu Werner Herzog

"'Cast & Crew'"

Het Navarra Quartet:

Verteller & Viool (Laura) Marije Johnston

Viool (Arthur) Magnus Johnston

Altviool (Carmilla) Simone van der Giessen

Cello (Bram) Brian O'Kane

Organist a.g. (Dracula) Wybe Kooijmans

Idee, Concept, Tekst & Regie Annechien Koerselman

Producent Francisca Flinterman, Ria van der Giessen, Kit Miles, Kim Phillips van Buren

Organisatie Weesper Chamber Music Festival, Weesp

"'Speellijst'"

Weesp Van Houtenkerk 15 maart 2016 09.00uur

Weesp Van Houtenkerk 15 maart 2016 11.00uur

Meer informatie: www.weespchambermusicfestival.nl

Black Cat

naar boven
© 2009 design by ECDsign