Dracula in de Pers

"'Voorpubliciteit'"

Weesper Nieuw 01 03 2017

"'Scholen in de weer met Dracula'"

WEESP - In de aanloop naar het Weesper Chamber Music Festival op 15 tot en met 19 maart bereiden de groepen 7 en 8 van de Weesper basisscholen zich voor op een bijzonder concert op 15 maart in de van Houtenkerk: griezelen met Graaf Dracula.

Van oorsprong Weespse regisseuse Annechien Koerselman schreef speciaal voor het festival dit theatrale concert waarin kinderen worden uitgedaagd om na te denken over wat eng is en hoe je nachtmerries kunt laten klinken in muziek. Op school gaan ze daarmee op verschillende manieren mee aan de slag. Tijdens het concert, wat de spannende avonturen van het meisje Laura vertelt, zingen de kinderen mee met het 'horrorlied 'en werken ze mee aan griezeleffecten. Navarra String Quartet Initiatiefnemers van het WMCF is het Navarra String Quartet, dat haar roots in Weesp heeft. Zij verzorgen de muzikale uitvoering van het Draculaconcert. Weespse Marije Ploemacher van Navarra is daarbij de verteller van het verhaal. Zij speelt ook de rol van het meisje Laura.

Op zaterdag 18 maart staan er nog meer activiteiten speciaal voor kinderen op het programma van het WCMF. Voor het hele programma en tickets zie: www.weesperchambermusicfestival.nl.

Weesper Nieuws, 01 maart 2017, Ruth van Kessel

naar boven
© 2009 design by ECDsign