Het is een Gesel, dat Verlangen...

In het kader van 150 jaar Couperus organiseert Literair Theater Branoul de Literaire Sprint.

 

Première 19 mei 2013, Literair Theater Branoul Den Haag

 

Op zondag 19 mei worden er maar liefst 5 voorstellingen, bewerkingen en lezingen van én over het werk van Louis Couperus gegeven. Het gaat heel feestelijk worden met tussendoor een heerlijk ontbijt, lunch, diner en live muziek uit 1900.

Het is een gesel, dat verlangen

Filmstill Madame Bovary van Claude Chabrol

 

Op uitnodiging van Literair Theater Branoul heeft Annechien Koerselman zich laten inspireren door het Thema De Dingen en een pastiche gecrëerd van scenes uit Couperus' Van Oude Menschen, Kleine Zielen, De Stille Kracht en Eline Vere, getiteld: HET IS EEN GESEL, DAT VERLANGEN...

 

Om 15.20uur zullen acteurs Lidewij Benus, Nanette Edens, Bob Schwarze, Bram van der Vlugt en Bart de Vries hiervan een geïmproviseerde eerste spelrepetitie/lezing geven. Annechien zal de repetitie leiden en het geheel improvisatorisch met muziek doorsnijden. Wees Welkom!

 

Ook de rest van het programma is helemaal nieuw, u treft dus geen herhalingen van dit seizoen. O.a. ziet u voorstellingen met Max Douw, accordeoniste Marieke Grotenhuis en Bob Schwarze, Ook is er een lezing door Marita Matthijzen over muziek ten tijde van en in Eline Vere. De bewerkingen en tekst-samenstellingen zijn van: Manon Barthels en Annechien Koerselman. De overige voorstellingen zijn onder andere gebaseerd op: ‘De verliefde ezel’ en ‘Korte arabesken’

 

Literaire Sprint

"'19 mei 2013, Literair Theater Branoul, 11.00 - 18.00uur'"

Hele dag voorstellingen van 11.00 tot ongeveer 18.00. Gemiddelde duur van de voorstelling is 1 uur.

Prijzen Een passepartout voor alle 5 voorstellingen is € 60. Er zijn geen losse kaarten voor voorstellingen verkrijgbaar! "'UITVERKOCHT!'"

 

"'Meer informatie: www.branoul.nl'"

naar boven
© 2009 design by ECDsign