Opening Bachfestival

Die Tiefsee - Reza Namavar (wereldpremière)

Als je nog niet buiten bent op vrijdagavond 16 september, dan trekken de scheepstoeters je wel naar buiten! Het openingsconcert in de Dordtse Wolwevershaven is hét muzikale statement waarmee het Bachfestival laat zien en horen waar het voor staat: de muziek van Johann Sebastian Bach als kern van het festival, het thema Waterwerken dat in deze editie als rode draad fungeert en een spannende mix van oude en nieuwe noten.

De jonge Nederlands-Iraanse componist Reza Namavar schreef speciaal voor het festival nieuw werk met veranderende koralen en borrelende fuga’s als uitgangspunt. Zijn diepgaande kennis van álle cantates van J.S.Bach maakt hem de uitgelezen componist om dit nieuwe werk voor het festival te schrijven.

Die Tiefsee is een groots opgezet werk voor de open ruimte en maakt volop gebruik van de klankmogelijkheden die de Wolwevershaven biedt: musici op boten, de klank van rijk koper op de kades en een sopraan die zoetjes – met een klavecimbel op haar bootje – aan komt varen. De scheepstoeters staan voor de welvarende maritieme sector van Dordrecht & de Drechtsteden en worden vanaf hoge balkons op eigenzinnige wijze ingezet. Het publiek staat en zit verspreid op de kades en kiest zelf zijn favoriete klankervaring.

Bachfestival Dordrecht

"'Medewerkers'"

Sopraan Johannette Zomer

Klavecimbel Bart Naessens

Koperblazersensemble Neos Brass Ensemble

met medewerking van koperblazers van Jubal Dordrecht, Crescendo Sliedrecht, de Dordtse Phil, en de Bigband ToBe Dordrecht

Componist Reza Namavar & Johan Sebastian Bach

Dirigent Etienne Siebens

Regisseur & stage-manager Annechien Koerselman

Licht & Geluidsontwerp Roland van Meel

Producent Liselotte Gatzen

Organisatie Het Bachfestival Dordrecht

"'Opvoeringen'"

Dordrecht Wolwevershaven vrijdag 16 september 20.30 – 21.30 uur Toegang gratis

Sliedrecht Binnenhaven Centrum zaterdag 17 september 15.00 - 16.00 uur Toegang gratis.

Meer informatie: www.bachfestivaldordrecht.nl

Die Tiefsee werd geschreven in opdracht van het Bachfestival Dordrecht met financiële ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten.

naar boven
© 2009 design by ECDsign