Opening Grachtenfestival 2017

Het Grachtenfestival 2017 barst op vrijdag 11 augustus los met een stijlvol openingsconcert op het water voor Festivalcentrum Het Compagnietheater. Het thema van 2017 ‘De Stijl’ zal in diverse verschijningsvormen te zien en te beluisteren zijn. De Kloveniersburgwal transformeert deze avond in een prachtige concertzaal waar jonge musici de hoofdrol spelen. In de regie van Annechien Koerselman presenteren zij een staalkaart van al het moois dat het aanstaande festival de revue zal passeren.

Zoals bijvoorbeeld Daahoud Salim. Deze pianist en componist schrijft dit jaar de Grachtenfestival compositieopdracht. Het thema De Stijl is duidelijk terug te horen in zijn nieuwe werk 'Poem: History of Peoples': “Het stuk combineert verschillende muzikale talen en stijlen die samenlopen in een klassiek spectrum.” Daahoud schreef het stuk speciaal voor violiste Rosanne Philippens. Met het Aristos Quartet heeft Daahoud, naast Rosanne, de perfecte musici gevonden om het ten gehore te brengen.

Daarnaast kunt u ook luisteren naar het prachtige pianospel van artist in residence Sophiko Simsive, die tevens bariton Michael Wildering zal begeleiden. Het Pannonica Saxophone Quartet neemt u mee in de tango sferen en uiteraard wordt het concert traditioneel afgesloten met een geheel nieuwe versie van Summertime.

Deze feestelijke opening van het Grachtenfestival is vrij toegankelijk en kunt u ook per (eigen) boot bezoeken. Kom op tijd en geniet!

Compagnietheater

Foto © Deen van Meer

"'Credits'"

Musici Sophiko Simsive (piano), Daahoud Salim (compositie & piano), Rosanne Philippens (viool), Aristos Quartet (strijkkwartet), Pannonica Saxophone Quartet, Michael Wilmering (bariton) & Daahoud Salim Quintet (jazz)

Presentator Dieuwertje Blok

Concept & Regie Annechien Koerselman

Kostuum Vera Selhorst

Video Beeldjutters (Julian Van Buul, Vincent Vriens)

Licht Jeroen Smith

Geluid Marc Baijens

Stage manager Janine van der Molen

Programmeur Mirjam Wijzenbeek

Uitvoerend Producent Lina de Heer

Organisatie Het Grachtenfestival Amsterdam

"'Speelperiode'"

Amsterdam Kloveniersburgwal t.h.v. Het Compagnietheater 11 augustus 2017 21.00uur

Grachtenfestival De Stijl

Schilderij © Theo van Doesburg

"'Voor meer informatie:'"

www.hetgrachtenfestival.nl

naar boven
© 2009 design by ECDsign