Opening Grachtenfestival 2018

Het Grachtenfestival 2018 barst op vrijdag 10 augustus met een stijlvol openingsconcert op het water voor Festivalcentrum Het Compagnietheater. De Kloveniersburgwal transformeert deze avond in een prachtige concertzaal waar jonge musici de hoofdrol spelen. In de regie van Annechien Koerselman presenteren zij een staalkaart van al het moois dat het aanstaande festival de revue zal passeren.

In augustus is het ook 400 jaar geleden dat Gerbrand Adriaensz. Bredero overleed. Het Grachtenfestival brengt ook een ode aan deze Amsterdamse dichter en toneelschrijver die tot op vandaag de dag een grote inspiratiebron is voor menig artiest. Met het thema Dichter bij de muziek verbinden we poëzie, spoken word en andere soorten woordkunst met muziek.

Tijdens het openingsconcert kom je alvast dichtbij enkele van de Grachtenfestivalmusici. Waaronder celliste en Artist in Residence Ella van Poucke, die optreedt met pianist Camiel Boomsma, één van de genomineerden voor de GrachtenfestivalPrijs 2018. Pianist en componist Julian Schneemann schreef, in opdracht van het Grachtenfestival, een nieuw werk voor zijn ensemble Caravan en drie zangers vanuit alle windstreken, Ode to tomorrow. Vandaag hoor je alvast een voorproefje. Ook jazz-zangeres Sanne Rambags laat enkele eigen gedichten horen met saxofonist Jesse Schilderink en drummer Joost Lijbaart. Het palet wordt gecompleteerd door acteur Reinier Demeijer die het geheel dichterlijk aaneensmeedt. Uiteraard wordt het concert traditioneel afgesloten met een geheel nieuwe versie van Summertime.

Deze feestelijke opening van het Grachtenfestival is vrij toegankelijk en kunt u zowel van de kade bijwonen als per (eigen) boot bezoeken. Kom op tijd en geniet!

Compagnietheater

Foto © Deen van Meer

"'Credits'"

Musici Ella van Poucke (Cello), Camiel Boomsma (piano), Babylon Quartet (Leonid Nikishin - viool, Danielle Daoukayeva - viool, Kellen McDaniel - altviool, William McLeish -cello), Sanne Rambags Trio (Joost Lijbaart - drums, Jesse Schilderink - saxofoon), Merlijn Runia (zang), Caravan (Julian Schneemann - piano & compositie, Jawa Manla - Ud, Emmy Storms - viool, Jeroen Batterink - percussie)

Acteur Reinier Demeijer

Presentator Dieuwertje Blok

Concept & Regie Annechien Koerselman

Kostuum Margot Koudstaal

Licht Jeroen Smith

Geluid Marc Baijens

Programmeur Lestari Scholtes

Uitvoerend Producent Lisanne van Wijk

Organisatie Het Grachtenfestival Amsterdam

"'Speelperiode'"

Amsterdam Kloveniersburgwal t.h.v. Het Compagnietheater 10 augustus 2017 21.00uur

"'Voor meer informatie:'"

www.hetgrachtenfestival.nl

naar boven
© 2009 design by ECDsign