Panambí

een muzikaal theatrale expeditie

Première 01 april 2016, Theater De Nieuwe Regentes, Den Haag

Op de grens van Brazilië en Argentinië ligt het paradijs Panambí, één van de laatste ongerepte natuurgebieden waar mens, dier en plantenrijk in volledige harmonie met elkaar samenleven.

De rivier is brandschoon, voor elke omgehakte boom wordt een nieuwe geplant en alleen bij overvloed worden dieren geconsumeerd. Panambí ligt dan ook goed afgeschermd van de op geld beluste buitenwereld en belagers worden doeltreffend geweerd.

Maar de vraag is: voor hoe lang? Zal het onwrikbare geloof in de overlevingskracht van de natuur standhouden?

Bij hoge uitzondering stellen de bewoners van Panambí op 1, 2 en 3 april hun leefgebied open, zodat je met eigen ogen en oren van de schoonheid van hun natuur en cultuur kunt genieten. Bereid je goed voor: stevige schoenen, proviand en een voorraad DEET zijn geen overbodige luxe op de tocht door de jungle die naar dit hemelrijk leidt. Nieuw Geluid gaat samen met jou in Theater De Nieuwe Regentes op zoek naar de relatie tussen mens en natuur. Hierbij wordt het hele theater verkend, zowel voor als achter de schermen.

Centraal in deze expeditie staat de wereldpremière voor symfonisch blaasorkest van het orkestwerk Panambí van de Argentijnse componist Ginastera. Tijdens de jungletocht naar dit paradijs toe, wordt je verrast door bijzondere muzikaal theatrale acts, die je oren laten zien en je ogen laten luisteren. Na expeditie Panambí is je leven niet meer als voorheen!

Expeditie Panambi

Beeld © Nanna Spakler

"'Credits'"

Orkest Nieuw Geluid

Spel N.n.b.

Compositie Alberto Ginastera e.a.

Muzikale Leiding Ali Groen

Concept en Regie Annechien Koerselman

Vormgeving: beeld en video Nanna Spakler

Opname techniek en soundscape Jaap van Stenis

Licht Annechien Koerselman & Maurits Koelen

Kostuums en grime Marieke Posthuma de Boer-Dubbers

Techniek Maurits Koelen

Arrangement Ginastera Roger Niese

Uitvoerende Producenten Lesley Jacobs, Misja Krebbeks, Marike Richters

Grafische vormgeving expeditiegids Ingrid Bonnet

Repetitoren Gerbert Groot Landeweer, Twan Dubbers, Konstantyn Napolov, Roger Niese

Organisatie Nieuw Geluid Den Haag

"'Speelperiode'"

Den Haag Theater De Nieuwe Regentes 01 april 2016 20.00uur

Den Haag Theater De Nieuwe Regentes 02 april 2016 20.00uur

Den Haag Theater De Nieuwe Regentes 03 april 2016 15.30uur

Expeditie

"'Voor meer informatie:'"

www.nieuw-geluid.nl

www.denieuweregentes.nl

Nieuw Geluid is een projectorkest dat met eigenwijze programma’s zorgt voor een verrijking van het bestaande cultuuraanbod. De samenstelling wisselt per project waardoor het elke keer een nieuw geluid laat horen. Sinds de oprichting in september 2011 speelt Nieuw Geluid een vernieuwende en inspirerende rol. Nieuw Geluid verbindt avontuurlijke vergevorderde amateurs, conservatoriumstudenten en professionals, die allen uit liefde voor klassieke muziek en als vrijwilliger projectmatig samenwerken om bijzondere en verrassende producties te realiseren. Nieuw Geluid projecten brengen deelnemers samen uit (vaak) meer dan 10 landen en in de leeftijd van 15 t/m 72 jaar.

naar boven
© 2009 design by ECDsign