Peter en de Wolf

een duister sprookje voor iedereen vanaf 7 jaar.

 

Premiere: 26 juni 2014, TivoliVredenburg Utrecht

 

Janine Jansen en haar eigen Utrechtse kamermuziekfestival zijn on the move. Voor de eerste keer vindt het festival in het begin van de zomer plaats en wel in het op dat moment net geopende spectaculaire muziekcentrum Tivoli Vredenburg.

 

Ook het familieconcert is weer van de partij. Ditmaal kunt u met de hele familie van het wereldberoemde Russische sprookje: Peter en de Wolf genieten. Alleen anders dan anders. Inspiratiebron voor deze nieuwe vertelling van het sprookje dat al 5 generaties aan zich gebonden heeft vormt de met een Oscar onderscheideen gelijknamige animatiefilm van Suzie Templeton.

 

Aan de rand van het bos wonen Peter en zijn grootvader. Verlaat je het huis aan de voorkant dan bereik je via de hoofdstraat het nabijgelegen pittoreske dorp, maar aan de achterkant begint het donkere woud, waar  een wolf huist. De wolf is sluw en slim: geen jager krijgt hem te pakken. Daarom heeft grootvader een manshoge schutting gebouwd. Zolang er wolven zijn, mag Peter het bos niet betreden.

Maar opa is een oude man en Peter is niet bang. Op een middag - als grootvader zijn middagslaapje houdt – pakt Peter opa’s sleutels en opent de deur die toegang geeft tot het bos. Samen met zijn vriendjes Parcival de ekster en Quintus de eend vermaakt hij zich uitstekend op de dichtgevroren vijver. Geen vuiltje aan de lucht, zo lijkt het. Of toch? Wie sluipt daar naderbij? Een kat? Een wolf?...

 

In een speelse theaterregie neemt verteller Hans van den Boom (bekend van Radio 4) u mee naar het duistere bos, waar een wolf huist, groots in beeld gebracht dankzij fragmenten uit de animatiefilm, terwijl het Dudok kwartet aangevuld met muzikale vrienden het geheel omlijst met de beroemde muziek van Prokofjev. Kom met de hele familie huiveren! Aansluitend kunt u genieten van de gehele animatiefilm.

 

PeterandtheWolf - SuzieTempleton

© Image from Peter and the Wolf by Suzie Templeton.

 

"'Credits'"

Verteller Hans van den Boom

Musici Dudok Kwartet + muzikale vrienden:

Viool Judith van Driel, Marleen Wester

Altviool Mark Mulder

Cello David Faber

Dwarsfluit Rieneke Brink

Hobo Paloma de Beer

Klarinet Jesse Faber

Fagot Mirte Moes

Hoorn Martijn Appelo

Contrabas Jelte van Andel

Piano Daniel Kool

Slagwerk Dominique Vleeshouwers

 

Tekst, Regie & Video-ontwerp Annechien Koerselman

Lichtontwerp Nico Kraeima (stage-plan)

Videotechniek Daan Hazendonk

Lichttechniek Jasper de Vries

Techniek Decor Deshney Jansen

Animaties fragmenten uit de met een Oscar bekroonde film Peter and the Wolf van Suzie Templeton

 

"'Concertdata'"

26 juni 2014 Utrecht Tivoli Vredenburg Cloud Nine 16.00uur

27 juni 2014 Utrecht Tivoli Vredenburg Cloud Nine 16.00uur

28 juni 2014 Utrecht Tivoli Vredenburg Cloud Nine 16.00uur

 

Van 5.40 - 8.40 min: making of Peter en de Wolf met o.a. een leuk interview met Hans van den Boom (verteller/AvroTrosRadio4) en Judith van Driel (Dudok Kwartet).

 

Meer info:

www.kamermuziekfestival.nl

www.dudokkwartet.nl

IKFU2014

"Janine heeft een aantal vertrouwde gezichten uitgenodigd om naar Utrecht te komen, maar ook zijn er nieuwe sterren aan het firmament. Zo komen de jonge violiste Vilde Frang, pianist Alexander Gavrylyuk, altviolist Lawrence Power en cellist Nicolas Altstaedt voor het eerst naar Utrecht. En dan zijn er natuurlijk Boris Brovtsyn, Julian Rachlin, Julia Maria Kretz, Torleif Thedéen, Jens Peter Maintz, Denis Kozhukhin en Itamar Golan. Ook Nederlanders zijn van de partij: contrabassist Rick Stotijn en Amsterdam Sinfonietta.

Het programma dat Janine met deze musici gaat uitvoeren is bijna rond. Een tipje van de sluier kunnen we alvast oplichten door een aantal hoogtepunten te noemen. Er zal veel Brahms klinken, Prokovievs Peter en de Wolf wordt in een heel bijzondere regie uitgevoerd, en u hoort de Octetten van Mendelssohn en Sjostakovitsj, Ravels Pianotrio, Vier Jaargetijden van Vivaldi, Pianokwintet en het piantro van Weinberg, Rachmaninovs Trio Elegiaque, Schuberts Forellenkwintet en Souvenir de Florence van Tsjaikovski. Maar, zoals gezegd dit is maar een tipje van de sluier. Er is nog veel meer moois" (bron: www.kamermuziekfestival.nl).

naar boven
© 2009 design by ECDsign