Sterrenkinderen

Festival achter de Linie 2012

 

Première 12 augustus 2012, Beauforthuis Austerlitz

 

De sterrenkinderen ontwaken aan het hemelgewelf. Ineens staat de nachtlucht vol twinkelende sterren, die een onderling verband hebben: sterrenbeelden. Een nieuwe speelnacht is een feit: ze maken muziek en varen met hun sterrenschepen van wolk naar wolk. Maar natuurlijk ligt sterrenbeeld Eridanus weer eens dwars. Zijn broers en zussen zijn het zo zat, dat ze collectief beweren dat hij geen kind van Vader ZON is.  Ook al ontkent vader ZON het verhaal, Eridanus wil koste wat het kost bewijzen, dat hij een echt sterrenkind is. Hij eist van zijn vader diens zonnewagen. Uiteindelijk gaat vader overstag, maar niet zonder te waarschuwen dat zijn paarden heel moeilijk in bedwang te houden zijn. Of de zon morgen weer opkomt ligt nu volledig in Eridanus' handen...

 

phaeton

Ons sterrenstelsel is een even magisch als mysterieus onderdeel van onze schepping. Iets dat jong en oud blijft fascineren. Want ook al zijn we inmiddels al doorgedrongen tot de kleinste deeltje in het heelal, de basis blijft een wonder op zich: de aarde, die om haar eigen as draait, de maan en de sterren om de aarde, de aarde, maan en sterren weer om de zon, en dan de poolster, die altijd en eeuwig ons het noorden wijst.

Gedurende een week zal Festival achter de Linie Kids in het teken staan van Het Sterrenstelsel. Iedere ochtend gaan vijfentwintig kinderen o.l.v. een professioneel team van een schrijver/regisseur, componist en musici werken aan het muziektheaterstuk waarin ze naar hartenlust kunnen spelen, zingen, muziek en kostuums maken. In de middag worden er workshops gegeven, die thematisch en in uitvoering verband houden met de voorstelling.

sterrenhemel

Tekst & Regie Annechien Koerselman

Componist Trevor Grahl

Vormgeving Eemke Koppelman

Zang/Spel 25 kinderen

Ensemble Trevor Grahl (piano), Antonis Pratsinakis (cello), Anna voor de Wind (klarinet)

Regie-assistentie Pema Tigelaar, Janet Oosterlaken

Muziekdocent Marieke Moraal

Techniek Wiard Giezen

Producent Stichting Kamperlinie Austerlitz

Festival Achter de Linie 2012

 

"'Speelperiode Festival Achter de Linie'"

Austerlitz Beauforthuis 12 augustus 2012

 

Meer informatie: www.achterdelinie.nl

logo

naar boven
© 2009 design by ECDsign