Willkommen auf der Webseite von Annechien Koerselman

Regisseurin und Dramatikerin im Sprechtheater, Musiktheater & in der Oper

Annechien Koerselman (1976) vollendete ihre Studien als Regisseurin an der Schauspielschule Maastricht.

Seitdem arbeitet sie als Regisseurin im Sprechtheater, Musiktheater und in der Oper, in den Niederlanden und im Ausland.

Darüber hinaus schreibt sie Textbücher, dramatisiert sie Romane für die Bühne und übersetzt sie Schauspielstücke.

Auch entwirft sie manchmal das Licht und/oder das Bühnenbild und/oder die Kostüme und/oder Video für die von ihr inszenierten Aufführungen.

Im übrigen beratet Annechien regelmässig verschiedene Organisationen sowohl künstlerisch wie produktionell, schreibt sie

in ihrem Auftrag Subventions Antrage und ist sie als Dramaturgin beteiligt an mehreren (Musik-)theater- und Tanz Produktionen.

Schließlich arbeitet sie als freiberufliche Drama Lehrerin in ihrem Fachbereich.

Aktuell

Het Grote Schaakspel - een sprookjesachtige familiedansvoorstelling

 

Premiere 14 oktober 2005, Theater aan het Spui Den Haag

 

De zwarte Koningin twijfelt aan haar schoonheid en vraagt de spiegel: "Wie is de mooiste van dit land?" Als de spiegel haar niet het bevredigende antwoord geeft, tovert de Koningin een schaakspel tevoorschijn. Degene die het spel wint, zal de mooiste zijn, besluit zij. Sluw als ze is, nodigt zij haar slechte vrienden uit: Ka de Slang, de kille Dood en de grote boze Wolf. Zij zullen het opnemen tegen hun vijanden, de goede figuren: de chaotische witte Koningin, de kleine Prins, brutaal Roodkapje en Doornroosje. Hoog in de toren probeert de fee de wedstrijd in goede banen te leiden, maar dat blijkt nog niet zo gemakkelijk...

Samen met haar negen dansers heeft choreografe Lonneke van Leth een spannende en grappige familiedansvoorstelling gemaakt, geschikt voor iedereen vanaf zeven jaar. Na afloop van de voorstelling kunnen de kinderen een op de voorstelling gebaseerde (gratis) dansles volgen bij choreografe Sanne van der Put. Daarna laten de kinderen hun presentatie in de kleine zaal zien voor geïnteresseerd publiek.

groot schaakspel Foto © Ad van Son

Credits Cast & Crew

Portfolio

Fotogalerie & Multimedia