Muziekheater over  Fast Fashion

 

Première 30 juni 2021 (Winterkaravaan), De Drukkerij Alkmaar / 07 augustus 2021 (Karavaan Festival) Voormalige Primark Alkmaar

 

Jonge theatermakers geven met muziek, theater en performances hun perspectief op het thema van dit seizoen van Karavaan: Eigen verantwoordelijkheid. Het festival viert het einde van het jaar in de museale omgeving van de oude Drukkerij en toont theaterpareltjes van een nieuwe generatie theatermakers. Er zijn twee avontuurlijke collecties samengesteld met elk 3 theatervoorstellingen. Wasteland, gemaakt door Sannah Aukes, Esther de Haas & Márin Kroon (Collectief Trojka) is onderdeel van de Blauwe Collectie. Zij studeerden in 2019 af van de opleiding Muziektheater van ArtEZ en maken nu samen een eerste voorstelling. Op verzoek van de Winterkaravaan coacht Annechien het drietal, dat het volgende voorheeft:

Je bent onderdeel van de feestelijke opening van een nieuwe fashion store. Dé winkel waar je op zat te wachten. Altijd up-to-date en vol met de nieuwste trends voor de allerlaagste prijs. Er is muziek, er zijn bubbels en hapjes. Er wordt gespeecht, er wordt geshowd, je wordt verrast; een ode aan de mode! Theatermakers Esther, Márin en Sannah leggen de loep op hun eigen relatie met kleding en de fashion industrie. Weten dat je ‘het beter kunt doen’ maar dat vervolgens niet navolgen? Is dat gemakzucht, gaat het om de financiële voordelen? En dan: dealen we met dit schuldgevoel of is het basta en is wegkijken geen optie meer. Een muzikale stortvloed op de catwalk!

Wasteland Winterkaravaan 2020 @Emil de Jong

Foto © Emil de Jong

Credits Cast & Crew

PRIMARK - THEATER Kim ging mee naar de voorstelling Wasteland in de voormalige Primark aan De Laat in Alkmaar. Muziektheater over fast fashion.

Reportage © Karavaan Alkmaar

Video © Collectief Trojka

Recensies

Theaterkrant, Sander Janssens, 04 juli 2021

Hun parodie geeft met smaakvol plezier de uiteenlopende verschijningsvormen van hypocrisie van de semi-bewuste Nederland vorm, die zich erin gespecialiseerd heeft om andermans leed voor zichzelf recht te praten (over de armzalige arbeidsomstandigheden binnen de kledingindustrie in landen waar goedkoop geproduceerd kan worden varieert dat van ‘Ook wel goed dat ze tenminste werk hebben’ tot het nóg gemakzuchtigere ‘Ik denk dat het wel meevalt, hoor’).

TheaterkrantWasteland

Voorpubliciteit

Noord-Hollands Dagblad/Alkmaarse Courant, 07 augustus 2021

Photos Wasteland © Moon Saris & Lena Faust

01Wasteland 02Wasteland 03Wasteland 04Wasteland 05Wasteland 06Wasteland © Moon Saris 07Wasteland © Moon Saris 08Wasteland © Moon Saris 09Wasteland © Lena Faust