een muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar, gebaseerd op De paraplu van Ingrid & Dieter Schubert, uitgegeven door Lemniscaat

 

Premiere 10 februari 2019 Muziekgebouw Eindhoven

 

Op een herfstdag stuit een zwart hondje (Quibus) op een vreemd object. Terwijl hij het aan een onderzoek onderwerpt, blaast het zich ineens zo op, dat Quibus hoog het luchtruim ingetrokken wordt. En vanaf dat moment is alles anders, want met De rode Paraplu beland je in de vreemdste avonturen. Dan leer dansen op het wolkendek, maak je kennis met hongerige alligators, krijg je een rustgevend kijkje in de oceaan, slinger je aan lianen over een bloedheet eiland, en tapdans je op de Noordpool.

De levendige muziektheatervoorstelling is gebaseerd op het prentenboek De Paraplu van Ingrid en Dieter Schubert. Inmiddels is het kleine zwarte hondje voor menigeen een klassieke held geworden. Ook de makers van de Paraplu hebben zich door het rode object op sleeptouw laten nemen. Laat je meevoeren door de klankrijke atmosferische muziek van Nicoline Soeter, de speelse fantasierijke regie van Annechien Koerselman en de humoristische teksten van Floortje Schoevaarts en ontdenk een wereld waarvan je het bestaan niet vermoedde.

 

Paraplu Affiche765

Illustratie © Ingrid en Dieter Schubert

Credits Cast & Crew

Trailer © Bowie Verschuuren

Recensie

www.mestmag.nl, Iris van den Boezem,  28 november 2019

Creativiteit en de mogelijkheid om verder dan je eigen neus te kijken: dát leren ze van zo’n voorstelling. En daar hebben ze nog hun hele leven plezier van.

MestMag   Paraplu   28november2019

Paraplu Album

 Op 05 mei 2020 verschenen de liedjes van de muziektheatervoorstelling De Paraplu onlline:

1. Wolkenlied

2. Savannelied

3. Krokodillenlied

4. Zeehondenlied

5. Junglelied

6. De Koudekoudekoulied

Audio Logo

of beluister ze allemaal via Spotify of YouTube

Credits

Wat was het leuk, mooi, spannend, inspirerend gisteren, De paraplu ! ... Top was het!
Het is een hele goede voorstelling voor kids. Zo veel creativiteit, "kindkennis" zat er in. ... Geweldig vond ik hoe het begint, Quibus ligt op de grond te slapen en hoe beeldend is dan de "dialoog" tussen jou en de "cello". Weet je dit soort momenten kunnen de fantasie van kinderen zooooo enorm aanspreken.
Ook jullie decor was zo "fantasieactiverend"! In deze tijd wanneer dingen vaak zo zijn "voorgekauwd" en er is dus geen ruimte mee is voor de eigen fantasie om de vrije ruimte in te vullen......
Wat leuk dat de instrumentalisten niet alleen speelden maar ook zongen of spraken of het publiek erbij betrokken. Zo werd het een hele levendige voorstelling!
Ik vond de muziek ook spannend en expressief, en heel vrij. Was natuurlijk een gouden greep van jullie om ons steeds betrekken met klappen en geluiden maken...
De perfecte combi voor 2 verschillende kinderen. De een vond het vooral leuk om mee te doen. En de ander was vooral het verhaal aan het voorspellen (want net vantevoren het boek gelezen) en te ontdekken wat je allemaal van paraplu's kan maken. En niet te vergeten, voor volwassenen ook nog leuk om te luisteren en kijken.
Ga nu thuis knutselen met paraplu's geloof ik.

Teaser © Bowie Verschuuren

Photos De Paraplu © Jan Hordijk

01DeParaplu 02DeParaplu 03DeParaplu 04DeParaplu 05DeParaplu 06DeParaplu 07DeParaplu 08DeParaplu 09DeParaplu 10DeParaplu 11DeParaplu 12DeParaplu 13DeParaplu 14DeParaplu 15DeParaplu 16DeParaplu 17DeParaplu 18DeParaplu 19DeParaplu 20DeParaplu 21DeParaplu 22DeParaplu 23DeParaplu 24DeParaplu