een duister sprookje voor iedereen vanaf 7 jaar.

Premiere: 26 juni 2014, TivoliVredenburg Utrecht

Janine Jansen en haar eigen Utrechtse kamermuziekfestival zijn on the move. Voor de eerste keer vindt het festival in het begin van de zomer plaats en wel in het op dat moment net geopende spectaculaire muziekcentrum Tivoli Vredenburg.

Ook het familieconcert is weer van de partij. Ditmaal kunt u met de hele familie van het wereldberoemde Russische sprookje: Peter en de Wolf genieten. Alleen anders dan anders. Inspiratiebron voor deze nieuwe vertelling van het sprookje dat al 5 generaties aan zich gebonden heeft vormt de met een Oscar onderscheideen gelijknamige animatiefilm van Suzie Templeton.

Aan de rand van het bos wonen Peter en zijn grootvader. Verlaat je het huis aan de voorkant dan bereik je via de hoofdstraat het nabijgelegen pittoreske dorp, maar aan de achterkant begint het donkere woud, waar  een wolf huist. De wolf is sluw en slim: geen jager krijgt hem te pakken. Daarom heeft grootvader een manshoge schutting gebouwd. Zolang er wolven zijn, mag Peter het bos niet betreden. Maar opa is een oude man en Peter is niet bang. Op een middag - als grootvader zijn middagslaapje houdt – pakt Peter opa’s sleutels en opent de deur die toegang geeft tot het bos. Samen met zijn vriendjes Parcival de ekster en Quintus de eend vermaakt hij zich uitstekend op de dichtgevroren vijver. Geen vuiltje aan de lucht, zo lijkt het. Of toch? Wie sluipt daar naderbij? Een kat? Een wolf?...

In een speelse theaterregie neemt verteller Hans van den Boom (bekend van Radio 4) u mee naar het duistere bos, waar een wolf huist, groots in beeld gebracht dankzij fragmenten uit de animatiefilm, terwijl het Dudok kwartet aangevuld met muzikale vrienden het geheel omlijst met de beroemde muziek van Prokofjev. Kom met de hele familie huiveren! Aansluitend kunt u genieten van de gehele animatiefilm.

PW01

Foto © IKFU

Credits Cast & Crew

IKFU Journaal Nr 1: de eerste schreden van Peter en de Wolf in het pas geopende TivoliVredenburg Cloud 9 met een portret van slagwerker Dominique Vleeshouwers.

Producent: Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht

 

IKFU Journaal Nr 2: the making of Peter en de Wolf en een interview met Hans van den Boom (verteller/AvroTrosRadio4) en Judith van Driel (Dudok Kwartet).

Producent: Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht

Photos Peter & de Wolf © Ronald Knapp

PW01 PW02 PW03 PW04 PW05 PW06 PW07 PW08 PW09 PW10 PW11 PW12 PW14