een muzikaal sprookje in de klas voor kleuters (groep 1, 2, 3)

 

Première 30 september 2012, Theater Sonnevanck, Enschede

 

In de duinen wonen Vader, Moeder en Jacob in een krakkemikkig hutje. Op een dag mag Jacob met zijn vader mee vissen en vangt een grote bot die... kan spreken.'Eet me niet op!', zegt hij. 'Als je me laat zwemmen mag je wensen wat je wilt!' Vóór Jacob een wens heeft kunnen bedenken, gooit zijn vader de vis terug in de zee. 's Avonds gaat Jacob stiekem terug naar het strand. hij roept de vis en doet zijn wens: een echt huis. En de volgende avond gaat hij weer. En de volgende weer...

Goud is een muzikaal sprookje voor kleuters. Goud wordt gespeeld verteld en gezongen door een zanger en een marimbaspeler. Met veel humor en muziek onderzoekt Sonnevanck samen met de kleuters één van de meest actuele thema's van onze tijd: hebzucht, graaigedrag en de vraag waar de wens ligt tussen gezond verlangen en hebberigheid.

Goud is een vrije bewerking van het Grimm sprookje De Visser en zijn vrouw. De voorstelling is voorzien van een educatief project waarin kinderen hun interactieve bijdrage aan de voorstelling bijdragen.

03GoudJochemJurgens

 Foto © Jochem Jurgens

Credits Cast & Crew

 Recensies

Tubantia, Jolien Leussink,  01 oktober 2012

Sonnevancks 'Goud' is goud.
Het slagwerk en de snelle choreografie passen perfect in elkaar. Je kunt zien dat de twee acteurs goed op elkaar zijn ingespeeld. Het verhaal heeft een bijzonder thema: hebzucht. De uitwerking is fantasierijk.
Alles is af. Als ik na  de voorstelling aan kinderen vraag wat ze ervan vonden, zijn de reacties enthousiast. 'Goud' is een heerlijke, interactieve voorstelling met een bijzondere boodschap. Hoe oud je ook bent, je wordt er vrolijk van en al ben je al lang de zaal uit, je blijft er nog een tijdje over nadenken. 'Goud' is goud.

Tubantia

Fotografie & Montage © Patrick Drijver

 

In de negende aflevering van Het Geluid van Enschede bracht presentator Marly Wilens een bezoek aan Theater Sonnevanck in Enschede, als voorbereiding op het nieuwe theaterstuk Goud', dat later dat jaar in premiere ging.

Video © TV Enschede FM 25 juli 2012

Photos Gold © Marcus Lieberenz

Gold01 Gold02 Gold03 Gold04 Gold05 Gold06 Gold07 Gold08 Gold09 Gold10 Gold11 Gold12 Gold13 Gold14 Gold15 Gold16 Gold17 Gold18

Photos Goud © Jochem Jurgens

01GoudJochemJurgens 02GoudJochemJurgens 03GoudJochemJurgens 04GoudJochemJurgens 05GoudJochemJurgens 06GoudJochemJurgens 07GoudJochemJurgens 08GoudJochemJurgens 09GoudJochemJurgens