een muzikaaltheatraal kookfestijn (6+)

 

Jets ouders zijn hardwerkende mensen en samen avondeten schiet er meestal bij in. Nu is Jet het zat en ook De Smaakmaker komt in opstand. Onder zijn bezielende leiding weigert de keuken nog langer Jets ongezonde maaltijden op te warmen. Het wordt tijd dat Jet leert wat echt eten is. Maar wat is dat eigenlijk: smaak?

Samen met haar nieuwe keukenvriendje, de klepperende Pannenman, gaat Jet op onderzoek uit. Nu eens wordt de soep heet gegeten, dan blijken haar tranen de dressing te hebben verpest. Zal het Jet uiteindelijk lukken om het geheim van de mysterieuze smaakmaker (Sipke Jan Bousema) te ontrafelen?

Wees gewaarschuwd, het zien van deze voorstelling kan ernstige gevolgen hebben voor het welzijn van uw keuken! Want niet alleen staat op humoristische wijze gezondheid of voeding centraal in Het Geheim van de Smaakmaker, het publiek leert ook het slagwerkinstrument de Vibrafoon beter kennen en hoe je muzikaal op potten en pannen kan rammelen. Aansluitend aan de voorstelling mag de toeschouwer een kijkje in deze wonderlijke keuken te nemen.En wie rent dan niet meteen naar de keuken om zich daar te ontpoppen tot kleine masterchef of virtuoos muzikant op potten, pannen en glaswerk?

Deze voorstelling is gemaakt in samenwerking met programma Smaaklessen (Universiteit van Wageningen) en is ook te boeken met aansluitend een workshop, gegeven door de spelers of lesmateriaal waarmee de juf of meester zelf met de kinderen aan de slag kan.

smaakmaker04

Foto © Sjoerd Kelderman

Credits Cast & Crew

Producent: Muziektheater Zoem

Producent: Muziektheater Zoem

Presentatiedag Impresariaat Van Engelenburgtheaterproducties, RASA Utrecht, 26 januari 2012

 

Producent: Muziektheater Zoem

Smaakmaker op OBS Tweemaster, Hellevoetsluis

Afgelopen vrijdagmiddag speelde theatergroep Zoem de try-out van hun nieuwe theaterproductie ‘Het geheim van de Smaakmaker’ in een volgeladen aula voor de groepen 3 t/m 8 van obs De Tweemaster uit Hellevoetsluis. Ruim 140 leerlingen genoten van een wervelende voorstelling, die helemaal aansloot bij de projecten die de basisschool dit jaar omarmt om de leerlingen kennis te laten maken met gezonder voedsel en eetgewoonten.

Photos Het Geheim van de Smaakmaker © Sjoerd Kelderman

smaakmaker01 smaakmaker02 smaakmaker03 smaakmaker04 smaakmaker05 smaakmaker06 smaakmaker07 smaakmaker08 smaakmaker09 smaakmaker10 smaakmaker11 smaakmaker12 smaakmaker13 smaakmaker14 smaakmaker15