Winnaar publieksprijs Theater aan het Spui 

Premiere 28 februari 2008 Goes

Premiere reprise 31 augustus 2009 Middelburg in Zeeland Nazomer Festival, reprise

 

In dit meeslepende verhaal vertelt Amanda hoe haar sprookjeshuwelijk een nachtmerrie werd. Het is liefde op het eerste gezicht. Maar zodra ze getrouwd zijn ontpopt haar man zich als een ontrouwe en extreem jaloerse echtgenoot. Hij maakt hun woning tot haar gevangenis. Als hij op een avond ook nog eens zijn nieuwe maîtresse mee naar huis brengt, is de maat vol. Amanda’s overstelpende verdriet mondt uit in een verrassend scenario met de ontknoping van een heuse thriller.

"Ik weet nog steeds niet hoe het komt, maar alles aan hem ademde charme. Niemand was er ongevoelig voor, toen niet en later ook niet."

De monoloog Amanda van Walter van den Broeck werd in 1997 bekroond met de Gouden Publieksprijs. Theaterproductiehuis Zeelandia bracht in 2008 een nieuwe versie van dit spannende verhaal. Het stuk won de publieksprijs van Theater aan het Spui in Den Haag.

Amanda08

Foto ©  Lex de Meester

Credist Cast & Crew

Recensies

Telegraaf, Peter Liefhebber, 8 maart 2008

Marie Louise Stheins trekt er alle laatjes voor open en klaart de krachttoer met veel schwung en precisie. Vol gas gespeeld, zonder subtiliteiten en detaillering uit het oog te verliezen, en weldoordacht geregisseerd door Annechien Koerselman. Fraai.

telegraaf

Video © Theaterproductiehuis Zeelandia

Photos Amanda © Lex de Meester

01amanda 02amanda 03amanda Amanda04 Amanda05 Amanda06 Amanda07 Amanda08 Amanda09