of waar de liefde ons heenvoeren kan, vanaf 5 jaar

Het is herfst. Een storm raast door de straten en Pierrot moet de gevallen bladeren bijeenvegen. Werk dat hem nooit verveelt, want zijn fantasie voert hem tenslotte overal naar toe. Helemaal wanneer hij Colombina tegen het lijf loopt. Hun harten maken allebei een sprongetje. Dit tot ongenoegen van haar voogd Pantalone, die het als zijn opdracht ziet zijn nichtje tegen alle gevaren van de wereld te beschermen. Maar zoals wij allen weten, liefde laat zich niet eenvoudig temmen.

En dus wordt het winter. Pierrot maakt de straten sneeuwvrij en besluit een sneeuwman voor Colombina haar huis te bouwen. Dit tot ongenoegen van haar oom. Als Pantalone op een avond de sneeuwman kapotmaakt, laat Pierrot het er niet bij zitten. Is het namelijk niet zo, dat sneeuwmannen ook kunnen dansen?

De Sneeuwman is een theatraal concert op basis van de muziek van wonderkind Erich Wolfgang Korngold (1897 - 1957). Zowel zijn Schauspiel-Ouvertüre (1911) als zijn pantomime Der Schneemann (1910) worden door drie acteurs en de Münchner Philharmoniker ten tonele gevoerd, zonder dat er ook maar een woord gesproken wordt. Het scenario baseerde Annechien Koerselman op het libretto Der Schneemann van Julius Korngold (Korngolds vader) en het door haarzelf geschreven libretto voor de Schauspiel-Ouvertüre.

Beaver © Eran Alboher

Illustratie © Sergey Lukashin

Credits Cast & Crew