Familiedag

 

Premiere 18 juni 2023, Auditorium Grafenegg (AT)

 

Kinderen, ouders of kleinkinderen: alle generaties wacht weer een muzikaal bonte familiedag in Grafenegg! Hier kan je muzikale vrienden vinden, muziekinstrumenten uitproberen of zelfs zelf maken, dansen in het park en heel veel interactieve ervaringen opdoen. Want creativiteit kent geen grenzen als het er om gaat de veelkleurigheid van de muziek te ontdekken.In het kader van de familiedag presenteren de Tonkünstler ook twee concerten.

In het eerste concert Dem Klang auf der Spur staat de zoektocht naar bijzondere klanken in de oceaan centraal. Wonk. Vuuuuummmmm. De zee maakt al dagen dreigende geluiden. Maar geluidsonderzoeker Elfi heeft geen angst. Ze duikt met haar multifunctionele onderzeeër de diepte in. Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Krakkk. Waar komt dit geluid nu weer vandaan? Dan valt haar oog op een in een visnet gevangen Waterman. Elfi bevrijdt haar nieuwe watervriend. Als dank toont hij haar de geluidswereld die in de oceaan verborgen ligt. Van zingende walvissen tot swingende koraalriffen. Ga je mee op klankontdekkingsreis?

In het tweede concert Mit Klang im Gepäck komen alle klanken samen tot een ware watersymfonie in het waterslot. Wonk. Vuuuuummmmm. De dreigende geluiden van de oceaan laten opnieuw van zich horen. "Het is zijn vader, de koning van Atlantis", bekent de Waterman, die ​​hem oproept direct naar huis terug te keren. Hij is boos omdat de Waterman van huis weggezwommen is toen hij zijn eigen muziek niet mocht uitvoeren. Elfi overtuigt haar nieuwe vriend dat hun pas ontdekte klanken de gemoederen van de koning vast tot bedaren kunnen brengen. Help je mee het waterslot te vullen met de mooiste oceaanmuziek?  

Der Rhythmus des Ozeans

Image © Unknown

Credits Cast & Crew

Sopraan en Spel (Elfi) Nataliya Stepanyak

Danser  (Waterman) Chris Wang

Orkest Tonkünstler Wien

 

Idee, Concept, Libretti, Muziekdramaturgie & Regie Annechien Koerselman

Muzikale Leiding Svet Borisov

Choreographie Chris Wang

Vormgeving Alexandra Burgstaller

Make-up Rosi Brückler

Lichtontwerp Annechien Koerselman

Tonkünstler Muziekeducatie Lena Jaeger (2020) & Sara Franchini (2023)

Producent Grafenegg i.s.m. Tonkünstler Wien

 

SPEELPERIODE

Grafenegg (AT) Auditorium 18 juni 2023, 11:00uur Concert 1 Het Ritme van de Oceaan

Grafenegg (AT) Auditorium 18 juni 2023, 16:00uur Concert 2 Waterslotmuziek

 

Meer informatie: Tonkuenstler

Der Rhythmus des Ozeans

Grafische Vormgeving © Sonja Stangl