Première 14 januari 2021, WDR Rundfunkhaus Keulen (DE)

Heks Elphaba heeft een groene huid, het beest is harig en heeft twee horens op zijn hoofd, en Quasimodo bewaakt de Notre-Dame als een gebochelde klokkenluider. Wat deze drie film- en musicalfiguren gemeen hebben: ze zijn allemaal buitenstaanders in de maatschappij, worden achtervolgd met fakkels en belachelijk gemaakt. Maar ze bestaan, de Belles, Glindas en Esmeraldas van deze wereld, die de verdrietige personages uit hun isolement en eenzaamheid bevrijden en zo moderne sprookjes schrijven. Dit concertprogramma wijdt het WDR Funkhausorchester aan de antihelden van de film- en muicalwereld - van "Wicked" tot "Beauty and the Beast", van "The Hunchback of the Notre Dame" tot "Frozen". Happy End gegarandeerd!

51Heldenreise

Screenshot © Livestream

Credits Cast & Crew

Recensies

Kulturfeder, Dominik Lapp, 15 januari 2021

Dat de Geluidsregie van de WDR heeft besloten om na elk nummer applaus in te spelen blijkt een goed idee - want met het eersteklas optreden van alle betrokkenen zou het zonde zijn als ze verstikt waren door de stilte van de lege zaal. Hoe dan ook, het geluid is uitstekend en het beeld altijd scherp - zo schept streamen echt genoegen.
Maar niet alleen door dit laatste nummer, maar ook door het afwisselende totaalprogramma lieten alle medewerkers anderhalf uur lang de zon opkomen en ontvoerden ze in ieder geval voor even het publiek uit de verlammende toestand van de coronapandemie. Een welkome balsem voor de ziel.

Kulturfeder

Kulturaspekte, Andrea Martin, 16 januari 2021

Video © WDR Keulen

Het sprookje "Belle en het Beest" met zijn betoverende titelmelodie, wonderschoon gezongen door Bettina Mönch & Dominik Hees en verklankt  door het WDR Funkhausorchester onder leiding van Maestro Frank Strobel. Het gehele concert "Heldenreise" met de grootste film- en musicalhits kunt u hier bekijken: https://youtu.be/oD7OXKSdu6s. A happy ending guaranteed!

Video © WDR Keulen

Het WDR Funkhausorchester presenteert "Under the Sea", het swingende nummer uit de tekenfilm Ariel, waarmee oceaanbewoners proberen zeemeermin Ariel te overtuigen dat het onderwaterleven meer dan genoeg biedt en daarin te berusten. Maar iedereen weet dat diepe verlangens van helden zich niet laten beteugelen. Het gehele concert "Heldenreise" met de grootste film- en musicalhits onder leiding van Maestro Frank Strobel, kunt u hier bekijken: https://youtu.be/oD7OXKSdu6s. A happy ending guaranteed!

Video © WDR Keulen

Met het hoopvolle lied "Go the distance" uit "Hercules" houden helden (en zijn we dat niet allen) de moed erin. Gezongen door Dominik Hees en verklankt  door het WDR Funkhausorchester onder leiding van Maestro Frank Strobel. Het gehele concert "Heldenreise" met de grootste film- en musicalhits kunt u hier bekijken: https://youtu.be/oD7OXKSdu6s. A happy ending guaranteed!

Video © WDR Keulen

"You'll Be In My Heart" - een van de beroemdste liedjes geschreven door Phil Collins voor de film "Tarzan", gezongen door Bettina Mönch & Dominik Hees en verklankt  door het WDR Funkhausorchester onder leiding van Maestro Frank Strobel. Het gehele concert "Heldenreise" met de grootste film- en musicalhits kunt u hier bekijken: https://youtu.be/oD7OXKSdu6s. A happy ending guaranteed!

Video © WDR Keulen

"Friend like Me" laat zien wat de basisingrediënten voor goed heldenschap zijn: humor en vriendschap. Gezongen door Dominik Hees en verklankt  door het WDR Funkhausorchester onder leiding van Maestro Frank Strobel. Het gehele concert "Heldenreise" met de grootste film- en musicalhits kunt u hier bekijken: https://youtu.be/oD7OXKSdu6s. A happy ending guaranteed!

Video © WDR Keulen

Quasimodo en Esmeralda vinden elkaar in een aangrijpende hymne waarin ze pleiten voor een betere wereld. Uitgevoerd door Bettina Mönch en Dominik Hees, het WDR Funkhausorchester onder leiding van Maestro Frank Strobel. Het gehele concert "Heldenreise" met de grootste film- en musicalhits kunt u hier bekijken: https://youtu.be/oD7OXKSdu6s. A happy ending guaranteed!

Video © WDR Keulen

Heldin Vaiana uit de gelijknamige Disneyfilm laat zich niet bang maken. Ze volgt de roep van de zee (en die van haar grootmoeder) en bevrijdt uiteindelijk haar volk daardoor van een ramp. How far I'll go wordt gezongen door Bettina Mönch, hier samen met het WDR Funkhausorchester onder leiding van Maestro Frank Strobel. Het gehele concert "Heldenreise" met de grootste film- en musicalhits kunt u hier bekijken: https://youtu.be/oD7OXKSdu6s. A happy ending guaranteed!

Video © WDR Keulen

"Who would you be in another life? I guess I'd be a hero..." Who I'd be uit de film en musical Shrek, hier gezongen door Dominik Hees en Bettina Mönch en gespeeld door het WDR Funkhausorchestra onder leiding van Maestro Frank Strobel. Het gehele concert "Heldenreise" met de grootste film- en musicalhits kunt u hier bekijken: https://youtu.be/oD7OXKSdu6s. A happy ending guaranteed!

Video © WDR Keulen

"You've got a Friend in me" is een nummer van Randy Newman. Sinds het als het themalied voor de Disney / Pixar-animatiefilm Toy Story uit 1995 gebruikt is, is het een belangrijk muzikaal onderdeel geworden van de Toy Story sequels. Hier kun je de versie van Dominik Hees en het WDR Funkhausorchester onder leiding van Maestro Frank Strobel beluisteren. Het gehele concert "Heldenreise" met de grootste film- en musicalhits kunt u hier bekijken: https://youtu.be/oD7OXKSdu6s. A happy ending guaranteed!

Video © WDR Keulen

Voordat Fiona en Shrek, beide antihelden, ontdekken dat ze eigenlijk helden in de liefde zijn, moeten ze eerst nog een stevig robbertje vechten in I think I got you Beat, gezongen door Bettina Mönch & Dominik Hees met het WDR Funkhausorchester onder leiding van Maestro Frank Strobel. Het gehele concert "Heldenreise" met de grootste film- en musicalhits kunt u hier bekijken: https://youtu.be/oD7OXKSdu6s. A happy ending guaranteed!

Video © WDR Keulen

Elton John's Love Song, gecreëerd voor de Disney-film The Lion King, nu gezongen door Bettina Mönch en Dominik Hees en gespeeld door het WDR Funkhausorchestra onder leiding van Maestro Frank Strobel. Het gehele concert "Heldenreise" met de grootste film- en musicalhits kunt u hier bekijken: https://youtu.be/oD7OXKSdu6s. A happy ending guaranteed!

Video © WDR Keulen

"I'm a Believer" van Neil Diamond belandde voor de tweede keer in de hitlijsten, toen de song aan de Soundtrack van de film en musical 'Shrek' werd toegevoegd. Toentertijd bezong de ezel de liefde, hier hoort u de versie van Dominik Hees en het WDR Funkhausorchester onder leiding van Maestro Frank Strobel. Het gehele concert "Heldenreise" met de grootste film- en musicalhits kunt u hier bekijken: https://youtu.be/oD7OXKSdu6s. A happy ending guaranteed!

Video © WDR Keulen

Het WDR Funkhausorchester presenteert "Another Day of Sun", het titelnummer van de film Lala Land onder leiding van Maestro Frank Strobel. Het gehele concert "Heldenreise" met de grootste film- en musicalhits kunt u hier bekijken: https://youtu.be/oD7OXKSdu6s. A happy ending guaranteed!

Photos Heldenreise © WDR

01Heldenreise 02Heldenreise 03Heldenreise 04Heldenreise 05Heldenreise 06Heldenreise 07Heldenreise 08Heldenreise 09Heldenreise 10Heldenreise 11Heldenreise 12Heldenreise 13Heldenreise 14Heldenreise 15Heldenreise 16Heldenreise 17Heldenreise 18Heldenreise 19Heldenreise 20Heldenreise 21Heldenreise 22Heldenreise 23Heldenreise 24Heldenreise 25Heldenreise 26Heldenreise 27Heldenreise 28Heldenreise 29Heldenreise 30Heldenreise 31Heldenreise 32Heldenreise 33Heldenreise 34Heldenreise 35Heldenreise 36Heldenreise 37Heldenreise 38Heldenreise 39Heldenreise 40Heldenreise 41Heldenreise 42Heldenreise 43Heldenreise 44Heldenreise 45Heldenreise 46Heldenreise 47Heldenreise 48Heldenreise 49Heldenreise 50Heldenreise 51Heldenreise 52Heldenreise 53Heldenreise 54Heldenreise 55Heldenreise 56Heldenreise 57Heldenreise 58Heldenreise 59Heldenreise 60Heldenreise 61Heldenreise 62Heldenreise 63Heldenreise 64Heldenreise 65Heldenreise 66Heldenreise 67Heldenreise 68Heldenreise 69Heldenreise 70Heldenreise 71Heldenreise 72Heldenreise 73Heldenreise 74Heldenreise 75Heldenreise 76Heldenreise 77Heldenreise 78Heldenreise 79Heldenreise 80Heldenreise