Recensies

Kulturzeitschrift, Silvia Thurner, 24 juni 2019

Martin Deuring, Stefan Dünser, Martin Schelling en Goran Kovacevic nemen de toehoorders in de Seestudio van het Festspielhaus mee op een fantasievolle en humoristische reis naar vroegere tijden, op zoek naar een op een servet genoteerde melodie. Op het hoogste niveau acteerden en musiceerden de "Schurken" in het slimme verhaal van Annechien Koerselman. Het gemak waarmee alles gepresenteerd werd, zorgde ervoor dat je helemaal vergeten zou welke uiteenlopende en verfijnde muziek het werk als geheel bij elkaar hield.
Annechien Koerselman heeft een humorvol verhaal geschreven, waarin de artistieke flow die Parijs in de jaren 20 in zijn greep had goed tot uiting kwam. De musici verlangden terug naar vroegere tijden. Zonder te aarzelen zetten ze de tijdmachine in werking, die ze naar deze tijd transporteert en een ontmoeting met Erik Satie mogelijk maakt. Na een tussenlanding in 1938 keren de musici weer naar het hier en nu terug. Tussendoor worden we getrakteerd op spannende conflicten, humorvolle gebeurtenissen en zelfs twee flauwvalmomenten.
Ook dramatisch was "Paris ! Paris! " goed geconstrueerd. Tussen de bedrijven door nodigden de musici het publiek uit om deel te nemen met geluiden en body percussie tijdens het tijdreizen. Zo zorgden het tikken van de klok, de bepalen van de bestemming en ook de geluiden van de verschillende vervoersmiddelen voor veel afwisseling.
Met „Paris! Paris!“ leverden de Schurken in de regie van Annechien Koerselman en de vormgeving van Nina Ball fascinerend en inhoudsrijk muziektheater.

Kulturzeitschrift

Vorarlberger Nachrichten, Christa Dietrich, 23 juni 2019

Het is die tijd voor de Tweede Wereldoorlog, waarin bekende musici, schilders en schrijvers elkaar in de Franse hoofdstad inspireerden. Dat toen een muziekstukje op een servet gekrabbeld werd, dat later gezocht wordt, is heel goed mogelijk. Het incident is hoe dan ook het uitgangspunt van een handeling, waarbinnen regisseur Annechien Koerselman verscheidene tijdreizen en transformaties laat plaatsvinden.
Geïmplementeerd en geïncorporeerd als alles is door de acterende musici, komen interpretatie, interactie en communicatie samen op een zeer hoog niveau en scoren punten bij jong en oud, beginners en gevorderden.

Vorarlberger Nachrichten

Kreiszeitung, 22 september 2018

En alles gebeurde met behulp van het publiek. Het bediende niet alleen de tijdmachine muzikaal, maar creëerde ook de soundscape, zoals Parijs in het begin van de vorige eeuw geklonken moet hebben. Van angst voor interactie was geen sprake. Dankzij het voor de kinderen snel te begrijpen verhaal werden zij ten volle meegenomen. En de musici hadden zichtbaar plezier om ook de kleinsten de liefde voor muziek over te brengen. Er waren niet veel woorden nodig, meestal spraken de instrumenten voor zich.

Kreiszeitung01

Vorarlberger Nachrichten, Christa Dietrich, 10 Maart 2020

De kinderen zijn belangrijk voor ons, en de ouders moeten zich niet vervelen. Martin Deuring Contrabassist en Schurk.
De turbulente muzikale geschiedenis vraagt zelfs van de volwassen toeschouwers een flink voorstellingsvermogen, en komt tegelijkertijd bij kinderen zo goed aan, omdat het jonge publiek in de geschiedenis gezogen wordt door de spannende geluiden en het levendige acteren, dat altijd al zo kenmerkend is geweest voor de Schurken.

Vorarlberger Nachrichten ParisParis 20200310

Voorpubliciteit

Verderner Nachrichten, Alexandra Penth, 12 juni 2018

Ze zijn fantastisch. Ze weten de juiste toon te treffen om kinderen aan te spreken.

NSM448

Photos Par!s! Par!s! © Anja Koehler & Benno Hunziker

01 Paris © Benno Hunziker02 Paris © Anja Koehler03 Paris © Anja Koehler04 Paris Anja Koehler05 Paris Anja Koehler06 Paris Anja Koehler07 Paris Anja Koehler08 Paris © Anja Koehler09 Paris © Anja Koehler10 Paris © Anja Koehler11 Paris © Anja Koehler12 Paris © Anja Koehler13 Paris © Anja Koehler14 Paris © Anja Koehler15 Paris © Anja Koehler16 Paris © Anja Koehler17 Paris © Anja Koehler18 Paris © Anja Koehler19 Paris © Anja Koehler20 Paris © Benno Hunziker21 Paris © Benno Hunziker22 Paris © Anja Koehler23 Paris © Benno Hunziker24 Paris © Anja Koehler25 Paris © Anja Koehler26 Paris © Anja Koehler27 Paris © Anja Koehler28 Paris © Benno Hunziker29 Paris © Benno Hunziker30 Paris © Anja Koehler31 Paris © Benno Hunziker